Monitorizarea bebelușului cu ajutorul ecografiei 4D

ecografie 4D in sarcina

Ce este ecografia cu ultrasunet?

Toate tipurile de ultrasunete sunt proceduri medicale, cunoscute și sub numele de scanare. Acestea presupun transmiterea unor sunete de înaltă frecvență prin corp, fiind interceptate prin intermediul unui monitor.

Pe parcursul sarcinii, un dispozitiv numit transductor este utilizat de-a lungul abdomenului mămicii, transmițând unde sonore din abdomen până în uter. Aceste unde sonore ricoșează din făt sub forma unui ecou. Un calculator prelucrează mesajele transmise și le interpretează cu ajutorul unui monitor, astfel observându-se mișcările bebelușului.

Continue reading

Pofte ciudate pe care le au femeile în timpul sarcinii

Pofte ciudate in sarcina

După aflarea minunatei vești că ești însărcinată, viața ta capătă un nou sens, iar existența ta începe să se desfășoare în jurul acestei noi etape pe care urmează să o parcurgi. Despre modificările pe care le suferă organismul tău și cum poți să te adaptezi cât mai bine la acestea vei citi în cărți, în mediul online și în broșurile primite de la medicul tău ginecolog. Ceea ce nu îți va fi adus la cunoștință, este modul în care va reacționa organismul tău la schimbări, întrucât fiecare sarcină este unică.

Continue reading

Am lansat colecția de primăvară-vară 2018!

MaJore_colectiaprimavara

Odată cu venirea primăverii, Ma’Jore lansează noi articole vestimentare pentru tine! În acest an, am ales să te surprindem cu idei creative pe care le-am pus în practică, realizând cele mai confortabile și versatile piese vestimentare, pe care le poți purta în sezonul cald.

Continue reading

Alimente care cresc șansele de a rămâne însărcinată

alimente_cresc_sansele_unei_sarcini

În contextul alimentației, există foarte multe sugestii cu privire la ce ar trebui și ce nu ar trebui să consumi în timpul celor 9 luni de sarcină. Graviditatea este o perioadă delicată pentru orice viitoare mămică, pe care este indicat să o întâmpini cu un stil de viață sănătos și echilibrat. Dacă a avea o fetiță sau un băiețel nu este un fapt asupra căruia să ai control, a-ți pregăti organismul pentru venirea pe lume a unui copil este, în totalitate, responsabilitatea ta.

Te întrebi dacă există alimente care favorizează apariția unei sarcini, iar răspunsul este da. Care sunt acelea? Îți spunem în cele ce urmează:

Continue reading

Greșeli vestimentare pe care le fac femeile în timpul sarcinii

Greseli_vestimentare_sarcina

Perioada sarcinii este considerată a fi una dintre cele mai frumoase și mai importante din viața unei femei. Pe parcursul celor 9 luni, viitoarea mămică experimentează trăiri unice, a căror emoție nu poate fi comparată cu nicio altă experiență trăită într-un alt context. Pentru multe dintre viitoarele mămici, aceasta reprezintă o perioadă în care trebuie să acorde o atenție sporită propriului organism, însă este și momentul în care trebuie să se răsfețe și să întreprindă cât mai multe activități care le fac fericite și împlinite.

Continue reading

Cât de mare e bebelușul tău în trimestrul III de sarcină?

ConfectiiGravide_poza_articolblog_marimebebe_TRIMESTRUL3

Ai trecut de trimestrul I de sarcină, dar și de cel de-al doilea, iar acum ești tot mai nerăbdătoare să știi ce se petrece cu bebelușul pe care urmează să îl ții în brațe în viitorul apropiat. În această perioadă, trebuie să îți faci planurile legate de naștere, însă acest lucru nu va reprezenta o problemă pentru tine, deoarece în ultimul trimestru de sarcină vei fi mai plină de energie, în ciuda disconfortului minor provocat de mărimea burticii. Noi îți prezentăm ultimele etape de dezvoltare prin care trece fătul, etape de care suntem siguri că îți va fi dor.

Continue reading

Cât de mare e bebelușul tău în trimestrul II de sarcină?

În primul articol din această serie, am văzut care sunt schimbările prin care trece micuțul tău încă din săptămâna IV de sarcină. Acum vei începe să resimți tot mai puternic modificările din corpul tău, pornind cu cele exterioare și până la cele legate de stilul alimentar, iar fătul va avea tot mai multe reacții la stimulii exteriori. În continuare vom vedea care sunt pașii dezvoltării sale în cea de-a doua etapă a celor mai frumoase 9 luni din viața unei mame:

Continue reading

Cât de mare e bebelușul tău în trimestrul I de sarcină?

marimebebe_TRIMESTRUL1

Fiecare viitoare mămică cunoaște simptomele propriei sarcini, poate intui ce modificări au loc în corpul ei dintr-o perspectivă exterioară, însă nu poate avea certitudinea schimbărilor pe care le suferă bebelușul pe perioada celor 40 de săptămâni de sarcină. Dimensiunile acestuia pot fi estimate abia din săptămâna a patra, iar dezvoltarea își va modifica ritmul în fiecare trimestru. Pentru a te ajuta să îți creezi o imagine de ansamblu cu privire la modul în care sarcina ta evoluează, ți-am pregătit o reprezentare structurată pe trimestre și săptămâni:

Continue reading

Grupuri de Facebook și Forum-uri pentru viitoare mămici

Grupuri Facebook si Forum-uri

Știm cât de nesigură se poate simți o viitoare mămică în privința alegerilor pe care va fi nevoită se le facă după nașterea copilului ei. Sfaturile de specialitate sunt utile, iar cărțile recomandate în timpul sarcinii pot fi un aliat de nădejde în această frumoasă călătorie, însă cea mai bună modalitate prin care poți asimila informații importante despre acest aspect al vieții tale este o discuție cu o mamă care empatizează cu tine, întrucât a trecut și ea prin ceea ce urmează să experimentezi. Așadar, un grup de Facebook sau un Forum creat cu scopul de a oferi ajutor în contextul gravidității este locul ideal unde vei învăța din experiențele membrilor și vei avea ocazia să obții răspunsuri la întrebările tale. În acest sens ți-am pregătit câteva recomandări pe care le poți consulta în cele ce urmează:

Continue reading

Cum compui o ținută pentru petrecerea de Revelion dacă ești însărcinată?

Majoritatea femeilor însărcinate radiază pe parcursul celor nouă luni, însă întâmpină dificultăți în a face lucrurile diferit față de cum au fost obișnuite. La trecerea dintre ani fiecare femeie dorește să atragă priviri, însă ce e de făcut atunci când o burtică voluminoasă pare să umbrească strălucirea siluetei de altă dată? E simplu, alegi o ținută care să îți complimenteze formele corpului și personalitatea, făcându-te să te simți fabulos.

Continue reading

1 2 3 18