Home » Sarcina » Pofte ciudate pe care le au femeile în timpul sarcinii

Pofte ciudate pe care le au femeile în timpul sarcinii

Pofte ciudate in sarcina

După aflarea minunatei vești că ești însărcinată, viața ta capătă un nou sens, iar existența ta începe să se desfășoare în jurul acestei noi etape pe care urmează să o parcurgi. Despre modificările pe care le suferă organismul tău și cum poți să te adaptezi cât mai bine la acestea vei citi în cărți, în mediul online și în broșurile primite de la medicul tău ginecolog. Ceea ce nu îți va fi adus la cunoștință, este modul în care va reacționa organismul tău la schimbări, întrucât fiecare sarcină este unică.

Unul dintre cele mai bizare lucruri pe care le vei trăi pe parcursul celor 9 luni este reprezentat de renumitele pofte, care apar în cazul tuturor femeilor însărcinate. Poftele la ore la care corpul tău ar trebui să se afle în repaus, dar și cele care includ alimente precum murături, alimente foarte dulci sau reci, nu mai reprezintă o noutate. Există, însă, o serie de pofte ciudate pe care le resimt femeile pe perioada gravidității și care nu trebuie să te sperie sau să îți provoace temeri nefondate. Printre cele mai ciudate pofte pe care le au femeile în timpul sarcinii se numără:

  1. Pofta de argilă – este, după cum afirmă specialiștii, o reacție a organismului gravidei atunci când aceasta are carențe de fier. Cu siguranță că nu este indicat să cedezi acestor pofte și să încerci să ți le satisfaci în cel mai direct mod în care le resimți. Ceea ce trebuie să faci este să vorbești cu medicul tău și să realizezi un set de analize care te va lămuri cu privire la cauza poftei de argilă sau pământ.
  2. Pofta de var – este destul de renumită în rândul femeilor gravide, însă rămâne la fel de bizară. După cum probabil că te aştepţi, nici varul nu este un element care să poată fi ingerat în mod normal de către o persoană, cu atât mai puțin pe perioada sarcinii. Ca și dorința de a consuma argilă, și aceasta ascunde un dezechilibru în organism, mai exact lipsa de calciu. Suplimentele de calciu îţi pot veni în ajutor în acest caz, însă doar cele benefice pe timpul sarcinii, recomandate de medicul tău.
  3. Combinațiile de dulce cu acru – poftele pentru alimentele dulci sunt normale, ca și cele pentru alimentele acre, însă, atunci când o singură poftă le întrunește simultan pe ambele, trebuie să începi să investighezi. Acest tip de dorință de a consuma combinații mai puțin obișnuite relevă, și ea, carențe în organism. De data aceasta este vorba despre lipsa de sodiu sau tendința organismului gravidei de a-și regla PH-ul, în cazul alimentelor sărate și lipsa de vitamina B, fosfor sau crom, în cazul celor dulci.
  4. Carnea crudă – este alimentul care provoacă pofte și pentru care nu s-a găsit încă o explicație științifică. Cel mai plauzibil argument pe care l-au invocat medicii este o lipsă a necesarului zilnic de proteine de care are nevoie organismul femeii însărcinate, însă ceea ce ne întrebăm este: de ce se referă pofta la carne crudă și nu la carne gătită?

Există numeroase forumuri unde viitoarele mămici împărtășesc unele dintre cele mai neașteptate pofte pe care le trăiesc în timpul sarcinii. Printre acestea se numără: căpșuni cu ton, zaț de cafea, ardei iute, vopsea, cretă sau scrum de țigară. Dacă și tu ai experimentat dorința de a gusta lucruri necomenstibile sau combinații bizare de alimente, scrie-ne un comentariu și descrie-ne experiența ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *