Home » Bebelusul » Sarcina » Cât de mare e bebelușul tău în trimestrul II de sarcină?

Cât de mare e bebelușul tău în trimestrul II de sarcină?

În primul articol din această serie, am văzut care sunt schimbările prin care trece micuțul tău încă din săptămâna IV de sarcină. Acum vei începe să resimți tot mai puternic modificările din corpul tău, pornind cu cele exterioare și până la cele legate de stilul alimentar, iar fătul va avea tot mai multe reacții la stimulii exteriori. În continuare vom vedea care sunt pașii dezvoltării sale în cea de-a doua etapă a celor mai frumoase 9 luni din viața unei mame:

marimibebe_TRIMESTRUL2

Săptămâna XIII – având dimensiunea unei piersici, micuțului tău încep să i se dezvolte și corzile vocale.

Săptămâna XIV –  intrând în cel de-al doilea trimestru de sarcină, copilul va avea dimensiunile unei lămâi mici. Începând din acest moment toate organele încep să se dezvolte și să se maturizeze.

Săptămâna XV – copilul are acum dimensiunea unui măr și se poate mișca deoarece toți mușchii corpului său sunt controlați de creier.

Săptămâna XVI – fiind de dimensiunea unui avocado, copilul intuiește și poate practica deja un obicei pe care probabil că îl va avea și după naștere: suptul degetului.

Săptămâna XVII – acesta este momentul în care dimensiunea poate fi comparată cu cea a unei ridichi negre și este suficient de mare încât să poată fi simțit în burtică atunci când strănută.

Săptămâna XVIII – deși dimensiunea sa nu este mai mare decât cea a unui ardei gras, amprentele unice se definesc pe degetele sale.

Săptămâna XIX – având mărimea unei roșii de grădină, dar picioarele mai lungi decât brațele, devine tot mai energic și, periodic, te va face să simți unele dintre cele mai plăcute sentimente din timpul sarcinii generate de mișcările sale ferme.

Săptămâna XX – ajunge să aibă dimensiunea aproximativă a unei banane. În această perioadă micuțului i se conturează părul de pe scalp, dar și sprâncenele.

Săptămâna XXI – când corpul său are deja lungimea unui morcov, bebelușul răspunde atingerilor tale pe burta. Dacă vrei să îl „saluți” împingând ușor degetul pe piele, acesta fie îți va răspunde cu același gest, fie se va feri.

Săptămâna XXII – omulețul care se dezvoltă în burtica ta poate fi asemănat cu un fruct de papaya, ceea ce înseamnă că este suficient de mare ca plămânii săi să înceapă să se dezvolte, pregătindu-se pentru momentul în care se va naște.

Săptămâna XXIII – în această perioadă dezvoltarea copilului ajunge la un alt nivel pentru că îți va recunoaște vocea. I se dezvoltă auzul, dar și creierul.

Săptămâna XXIV – acum începe să învețe și să exerseze respirația, inhalând lichid amniotic.

Săptămâna XXV – este momentul în care majoritatea părinților află care este sexul bebelușului, acum devine mai puternic pe zi ce trece și poate face mișcări mai complexe putând chiar să se întindă.

Săptămâna XXVI – dacă în săptămâna XX de sarcină sprâncenele și părul de pe cap începeau doar să se contureze, acum ele se dezvoltă tot mai mult. Genele încep să prindă contur, și ele.

Săptămâna XXVII – ajuns la o dimensiune aproximativ egală cu cea a unei conopide, copilul poate face distincția între vocea mamei și cea a tatălui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *