Home » Bebelusul » Sarcina » Grupuri de Facebook și Forum-uri pentru viitoare mămici

Grupuri de Facebook și Forum-uri pentru viitoare mămici

Grupuri Facebook si Forum-uri

Știm cât de nesigură se poate simți o viitoare mămică în privința alegerilor pe care va fi nevoită se le facă după nașterea copilului ei. Sfaturile de specialitate sunt utile, iar cărțile recomandate în timpul sarcinii pot fi un aliat de nădejde în această frumoasă călătorie, însă cea mai bună modalitate prin care poți asimila informații importante despre acest aspect al vieții tale este o discuție cu o mamă care empatizează cu tine, întrucât a trecut și ea prin ceea ce urmează să experimentezi. Așadar, un grup de Facebook sau un Forum creat cu scopul de a oferi ajutor în contextul gravidității este locul ideal unde vei învăța din experiențele membrilor și vei avea ocazia să obții răspunsuri la întrebările tale. În acest sens ți-am pregătit câteva recomandări pe care le poți consulta în cele ce urmează:

  1. Grupuri de Facebook:

Alăptează! Breastfeeding Support – este un grup privat cu o vechime de 6 ani și cu aproximativ 23,500 de membri. Acest grup este unul în care curiozitățile, frustrările și dezbaterile pe tema alăptatului sunt binevenite. Cu siguranță că alăptarea unui sugar nu este o activitate ușoară, ci necesită multă răbdare, întrucât această experiență este una nouă pentru orice viitoare mămică. Astfel că, Alăptează! este locul unde mamele cu experiență împărtășesc din cunoștințele lor și te sprijiniă. Dacă și tu consideri că cele mai bune sfaturi iau naștere din experiențe reale, intră în acest grup.

Mămici mai tari ca Google – este cel mai nou grup privat din această listă, există de 2 ani și reunește aproximativ 27,000 de membri. Acesta e destinat femeilor care doresc să afle informații relevante și de interes despre îngrijirea și creșterea unui copil. De asemenea, viitoarele mămici împărtășesc informații folositoare care pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Dacă te pregătești să aduci pe lume un copil sau dacă ai deja unul și simți că ai nevoie să împarți cu alte femei nelămuririle, opiniile sau descoperirile tale, intră în acest grup!

BLW România (baby-led weaning) – este un grup privat creat cu aproximativ 6 ani în urmă și are aproximativ 59,000 de membri. Acest grup este unul dedicat discuțiilor despre autodiversificarea hranei unui bebeluș. Conceptul se referă la tranziția alimentară pe care o face copilul de la laptele matern la hrana solidă în funcție de ritmul și nevoile proprii. Dacă ești deja mămică, iar subiectul înțărcării naturale este unul de interes pentru tine, nu ezita să te alături acestui grup.

Ajutor în babywearing – este un grup privat creat în urmă cu 6 ani și are aproximativ 40,500 de membri. După cum îi spune și numele, acest grup este dedicat ajutorului oferit mămicilor care doresc să experimenteze purtarea copilului cu ajutorul accesoriilor precum: marsupiu, sling, pouch sau wrap. Pe lângă informațiile relevante despre acest subiect, pe grup se găsesc topic-uri specifice în funcție de oraș, astfel că, femeile care pot oferi astfel de accesorii le adaugă pe liste pentru ca cele care au nevoie de ele să poată intra în posesia lor.

  1. Forum-uri:

Sarcina pe săptămâni – este o „comunitate a graviduțelor fericite” ale cărei subiecte abordate se încadrează în categorii precum sarcina pe săptămâni, experiența nașterii sau îngrijirea bebelușului. Pe acest forum mămicile povestesc experiențele personale prin intermediul unei secțiuni denumită specific „povestirea mea”. Din acest tip de experiență detaliată de alte femei vei învăța cum poți acționa în anumite circumstanțe, dar mai ales, vei putea să anticipezi anumite etape prin care trece o femeie însărcinată și care nu sunt previzibile, mai ales în cazul primului copil.

Sfatul Mămicilor este o comunitate aflată în continuă dezvoltare care oferă răspunsuri unor întrebări structurate în funcție de temă. Accesând acest forum vei putea interacționa cu mame singure, mame de copii cu nevoi speciale și chiar cu mame adoptive. Subiectele abordate sunt, și ele, la fel de diverse, iar temele variază de la concepere, educație și sănătate la fashion și selfcare. De asemenea, pe Sfatul Mămicilor vei găsi, cu siguranță, un grup în care să te integrezi cu succes, pentru că există categorii de vârstă, unde mamele adolescente sau cele cu vârste de peste 40 de ani dezbat subiecte comune.

Copilul.ro este un forum dedicat întrebărilor și răspunsurilor, însă, accesându-l vei putea intra în contact cu specialiști, precum medici pediatri. Spre deosebire de celelalte forum-uri, acesta este unul mult mai complex unde vei putea găsi și un club al tăticilor, iar categoriile de subiecte variază de la fertilizare în vitro și bagajul de maternitate la nume de copii și grafice de creștere a acestora.

Qbebe – este considerată a fi revista online a mămicii moderne și oferă femeilor însărcinate articole relevante scrise pe tematici precum: sarcină, psihologie, boli frecvente, jucării istețe, iar forum-ul pe care îl găsești pe platformă este unul la fel de util și complex. Temele de discuție abordate acoperă o arie amplă. Dacă ai nelămuriri legate sarcină, naștere, bebeluș, copii sau familie, Qbebe este locul unde vei găsi răspunsurile.

Dacă crezi că ești singura viitoare mămică ce are anumite experiențe care pot părea copleșitoare sau despre care crezi că nu au mai fost trăite anterior de cineva, vei fi surprinsă la aflarea veștii că nu, nu ești singura. Există comunități întregi de femei însărcinate și mame care îți vor confirma faptul că sarcina este o experiență unică, extrem de frumoasă, dar care poate fi copleșitoare uneori. Fă-ți curaj să cunoști și experiențele altor femei intrând pe grupurile de Facebook și forumurile menționate mai sus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *