Home » Sarcina » Cum să acționezi în cazul unei sarcini neprevăzute

Cum să acționezi în cazul unei sarcini neprevăzute

Știai că aproximativ o jumătate din sarcinile din ziua de azi sunt neplanificate? Acest lucru nu înseamnă că nu este o sarcină dorită, ci că aceasta nu a fost planificată sau nu era așteptată. Atunci când ești activă din punct de vedere sexual, te expui riscului de a rămâne însărcinată, iar dacă acest lucru se întâmplă, îți recomandăm să citești acest articol, pentru a ști cum să acționezi în cazul unei sarcini neprevăzute.

Descurcă-ți emoțiile

Atunci când afli că ești însărcinată și nu ai plănuit acest lucru, te pot năpădi un miliard de sentimente, în special atunci când devii mamă pentru prima dată. Frică, panică, fericire, curiozitate, frustrare sau entuziasm, toate aceste emoții sunt normale și nu e bine să le oprești înainte să iasă la suprafață. Permite-ți timp să simți toate acestea înainte să iei o decizie cu privire la sarcina ta. Analizează intensitatea emoțiilor tale și deslușește cum te simți aflând că ai rămas însărcinată. Ține minte că dacă îți e frică, nu înseamnă că nu poți fi fericită ca mamă.

Găsește-ți un sprijin

Este extrem de important pentru liniștea ta mintală să nu fii singură în acest moment al vieții tale. Vorbește cu partenerul tău, cu mama ta, cu prietena cea mai bună sau cu oricine este dispus să te asculte. Vei vedea că nu ești nici prima, nici ultima care trece prin asta și, cine știe, s-ar putea să te mulțumească răspunsurile pe care le primești de la cei din jurul tău.

Găsește-ți motivația

Tocmai ai primit o veste care îți poate schimba viața. Încearcă să îți găsești motivația pentru a trece prin perioada următoare. Pentru asta trebuie să știi că îți dorești un copil sănătos, că îți dorești să te întorci la job și să îți refaci cariera cât mai curând sau orice altă acțiune vrei tu. Toate acestea implică însă o motivație și o viață cât mai sănătoasă, pentru a trece fără probleme prin această sarcină. Asta îți va face bine și ție, și bebelușului, așa că se pliază pe 99% dintre motivațiile fiecăruia dintre noi.

Elimină negativitatea

E momentul în care trebuie să te îndepărtezi de oamenii pe care îi consideri negativi sau care nu sunt de acord cu acțiunile tale. Nu lăsa pe nimeni să îți impună ce e mai bine pentru tine și pentru bebelușul tău, cu excepția medicilor, desigur. În rest, toate sfaturile necăutate trebuie să dispară din viața ta. Acestea te pot influența emoțional și nu vrei asta, nu-i așa?

În cele din urmă, încearcă să îți accepți noua condiție și să iei cele mai potrivite decizii pentru tine și pentru bebelușul din burtica ta.

Sursa Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *