Home » Sarcina » Contracțiile Braxton Hicks

Contracțiile Braxton Hicks

Contracțiile Braxton Hicks sunt contracții ale mușchiului uterin, numite greșit și travaliu fals. Acest fenomen a fost studiat prima data de către doctorul John Braxton Hicks, al cărui nume îl poartă, pe femei care experimentau contracții deși nu erau aproape de termen.

Când se instalează contracțiile Braxton Hicks?

Contracțiile apar începând cu trecerea a 6 săptămâni de sarcină, însă ele nu sunt sesizabile de către organism până după al doilea trimestru. Acestea sunt sporadice și (de obicei) aritmice, ceea ce înseamnă că îți va fi ușor să îți dai seama că nu sunt contracții de travaliu datorită intervalului neregulat la care apar. Contracțiile Braxton Hicks sunt menite să pregătească corpul pentru travaliu.

Cum fac diferența între contracții Braxton Hicks și travaliu?

Primul lucru care te ajută să faci diferența este faptul că Braxton Hicks sunt contracții care se întâmplă la intervale de timp neregulate, sunt de cele mai multe ori nedureroase și nu se intensifică pe parcurs. Contracțiile de travaliu sunt consistente și devin din ce în ce mai intense și mai apropiate în intervaluri.

Cum pot să ușurez contracțiile Braxton Hicks?

Primul lucru pe care poți să îl faci este să îți schimbi poziția. Dacă această metodă nu funcționează, încearcă să faci o plimbare scurtă. Dezhidratarea poate fi cauza contracțiilor, așa că poți încerca să bei un pahar cu apă pentru a le ameliora. Pe de altă parte, o vezică plină poate fi și ea cauza unor contracții Braxton Hicks așa că fă o plimbare până la toaletă și încearcă să golești vezica urinară. Dacă nici asta nu te ajută să scapi de contracții încearcă să respiri adânc și să faci câteva exerciții de relaxare. Asta te va ajuta să diminuezi din disconfort chiar daca nu le va face să dispară.

Când trebuie să apelez la doctor?

Trebuie să înțelegi că contracțiile Braxton Hicks sunt normale și inofensive. Astea fiind spuse, dacă simți că ceva nu e în regulă, ai sângerări sau scurgeri care și-au schimbat consistența sau care nu au fost prezente până acum, dacă ai indicații de la doctor sau moașă să anunți asta sau dacă ai mai mult de 4 astfel de contracții într-o oră, însoțite de dureri de spate în partea lombară.

Femeile care sunt la prima sarcină sunt mai puțin predispuse să experimenteze astfel de contracții, însă, dacă te aflii la a doua sarcină, există șanse mari ca tu să simți contracțiile Braxton Hicks după cea de-a 20-a săptămână de sarcină.

foto

One thought on “Contracțiile Braxton Hicks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *