Home » Sarcina » Ce trebuie să știi despre vitaminele prenatale

Ce trebuie să știi despre vitaminele prenatale

Odată ce afli că ai rămas însărcinată și faci primul control medical în această privință, vei afla că îți este recomandat să iei vitamine prenatale. Acest lucru este recomandat, de obicei, pentru a preveni și evita eventuale carențe care ar putea dăuna bebelușului sau ție. Totodată, aceste vitamine pot să îți îmbunătățească starea generală de bine pe parcursul sarcinii, să elimine sau să diminueze stările de greață și să îți ofere tot ce ai nevoie pentru a putea duce sarcina la termen în cele mai bune condiții. Iată câteva vitamine și minerale esențiale în perioada sarcinii.

Acid folic

Acidul folic ajută la dezvoltarea fătului și la evitarea dezvoltării unor defecte ale tubului neural, care afectează dezvoltarea spinării bebelușului și creierului său. Dacă sarcina este una plănuită, este recomandat ca acidul folic să fie introdus într-o cantitate de 400 mg în dietă, înainte de concepere. Asta pentru că aceste defecte ale tubului neural pot apărea în primele 28 zile de sarcină. Acidul folic poate fi consumat și în alimente precum legumele cu frunze verzi comestibile, nucile, leguminoasele sau citricele, însă este recomandat să fie suplimentat pe perioada sarcinii.

Fier și Vitamina C

Fierul este esențial în cazul în care ești anemică sau vegetariană, iar absorbția acestuia se face cel mai bine cu ajutorul vitaminei C. Ai nevoie de cel puțin 30 mg de fier pe zi pentru ca bebelușul tău să se dezvolte normal și pentru dezvoltarea celulelor sanguine care să transporte oxigenul la plămâni. Vitamina C este esențială pentru buna absorbție a fierului. Mai mult, vitamina C îți poate îmbunătăți sistemul imunitar, astfel încât să te protejezi de bacterii și virusuri și încurajează dezvoltarea pielii, a cartilajului și a oaselor.

Calciu

Ai nevoie de cel puțin 1000 mg de calciu pentru a-ți întări oasele, dar și pentru ca fătul să dezvolte oase sănătoase și puternice. Îl poți consuma direct din alimente precum produsele lactate, migdalele sau verdețurile. Pe de altă parte, dacă ai o intoleranță la lactoză sau caseină, suplimentarea calciului este un lucru sfătuit de toți medicii.
Pe lângă acestea, este necesar să te asiguri că vitaminele prenatale pe care le consumi conțin și alte vitamine precum Vitamina B6, B12, D, E sau Zinc. Fiecare dintre acestea are un rol important în protejarea mamei și a fătului de eventuale probleme pe parcursul sarcinii.

Sursă foto:© Ian Allenden | Dreamstime.com

One thought on “Ce trebuie să știi despre vitaminele prenatale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *