Cum găsești un pediatru potrivit pentru bebelușul tău

Unul dintre cele mai semnificative aspecte ale existenței umane este cel legat de sănătate, poate chiar cel mai important. Cu atât mai mult atunci când trăiești o experiență nouă și delicată: aducerea pe lume a unui copil, de care vei fi responsabil încă de dinainte de a se naște. Un aspect însemnat este determinat de cât de corect ești informată cu privire la creșterea celui mic, iar una din sursele cele mai sigure este reprezentată chiar de medici. Așadar, alegerea unui medic pediatru este o decizie importantă (întrucât el va monitoriza starea bebelușului încă din primele zile de viață) care e bine să fie luată pe în baza unor criterii de selecție, pe care ți le prezint în cele ce urmează.

1. Referințe și recomandări – cea mai simplă modalitate care te poate ajuta să iei decizia potrivită este una bazată de experiențele apropiaților. Reputația unui pediatru poate fi edificatoare în aceste circumstanțe. Acest tip de informare nu poate nu poate fi niciodată prematură, dimpotrivă, e indicat să începi să te documentezi înainte de nașterea bebelușului pentru că acest proces necesită resurse de timp.

2. Experiența în domeniu – faptul că prietenii tăi recomandă anumiți medici cu care au colaborat, nu garantează că aceștia au o experiență vastă în domeniu. E bine să ții cont de perioada de timp în care medicul pe care l-ai dori pentru copilul tău a profesat pentru că așa vei ști că a trecut prin experiențe diverse și poate înțelege mai bine temerile și curiozitățile tale.

3. Disponibilitate – un aspect relevant în alegerea pediatrului pentru copilul tău este disponibilitatea acestuia de a te consilia și telefonic atunci când timpul nu vă permite să vă întâlniți sau când există situații care nu suportă amânarea. Starea de sănătate a bebelușilor se poate modifica subit din cauze necunoscute de tine, deci este important să poți apela la un medic chiar și în mijlocul nopții.

Disponibilitatea sa poate fi extrapolată și în cazul unei programări deja stabilite, dar care te face aștepți în fața cabinetului zeci de minute. E foarte important ca medicul să respecte orele de întâlnire stabilite și să dea dovadă de seriozitate, pentru că bebelușii nu vor știi că pediatrul nu respectă programul și că ei trebuie să aștepte cuminți.

De asemenea, trebuie să te informezi și cu privire la personalul care se va ocupa de cel mic în lipsa medicului, pentru ca, la fel ca noi toți, și pediatrilor li se poate întâmpla să aibă nevoie de o zi liberă. Dacă pe lângă toate acestea, medicul este dispus să facă vizite la domiciliu, pentru a-ți ușura experiența, cu siguranță că ești pe cale să faci alegerea potrivită.

4. Atitudine – dacă medicul pediatru al bebelușului tău efectuează consultul, după care nu își mai arată interesul, ar fi indicat să îți reconsideri alegerea. Ideal ar fi ca medicul respectiv să dea dovadă de atitudine proactivă, să anticipeze situațiile delicate, schimbările și nevoile tale și ale celui mic. În principiu, filosofiile voastre trebuie să  fie similare, pentru a nu exista conflicte de opinii care ar putea periclita relația cu cel mic.

Meseria de părinte nu este una tocmai ușoară, mai ales dacă este vorba despre primul copil, de aceea ai nevoie de tot sprijinul și ajutorul specialiștilor. Atunci când ai restrâns lista de opțiuni la cea care pare să îndeplinească cerințele, este indicat să ai o întâlnire cu medicul pentru a-ți forma propria opinie, dar și pentru a evalua nivelul de compatibilitate dintre voi. Există cazuri în pacientul nu se simte confortabil în prezența medicului, dar în situația dată, tu ești cea care decide în locul bebelușului, așadar este necesar să hotărăști în conformitate cu așteptările și convingerile tale.

Cum să plănuiești vacanța de vară dacă ai un bebe

Cu siguranță că cea mai avantajoasă modalitate de a petrece un concediu atunci când ai un bebe este să îl lași în grija părinților sau a socrilor, dar ce faci atunci când aceasta nu este o opțiune? Cu siguranță că nu renunți la călătoriile care îți fac atât de multă plăcere, însă trebuie să acorzi mai multă atenție planificării acesteia. Atunci când în viața ta apare un copil îți modifici prioritățile, destinațiile de vacanță și itinerarul, mărimea bagajelor și întregul program. Ideile creative și sfaturile pentru mămici sunt întotdeauna binevenite, mai ales dacă ele se află la un click distanță de tine. Iată câteva dintre gândurile pe care trebuie să le ai în minte atunci când intenționezi să pleci în vacanță alături de micuțul tău.

Primul argument la care trebuie să te gândești atunci când alegi să mergi în vacanța de vară alături de bebelușul tău (chiar dacă asta înseamnă aproximativ vârsta de 5-6 luni) este acela că e bine ca mediile în care petreceți timp împreună să difere. Astfel bebelușul poate primi toată atenția din partea voastră, departe de stresul cotidian sau de device-urile care răpesc atât de mult timp și poate fi integrat în toate activitățile tale de relaxare.

Al doilea motiv pentru care este recomandat ca vacanțele de cuplu să îl includă și pe cel mic e reprezentat de resorturile destinate celor mici. Acestea includ spații în care întreaga familie se poate relaxa, unde ai la dispoziție tot ceea ce ai nevoie pentru micuț: scaun multifuncțional pentru alimentație, premergător  sau hamac. Așadar, un sfat de care este bine să se țină cont este documentarea în avans cu privire la destinația de vacanță.

Odată stabilit locul perfect, este bine să ai în vedere modalitatea de transport din două perspective: în primul rând nu trebuie să existe temeri cu privire la călătoriile cu avionul, mai ales dacă optezi pentru o cursă de noapte. Bioritmul bebelușului va funcționa normal și există mari șanse ca acesta să doarmă pe parcursul călătoriei.

Cea de-a doua perspectivă din care trebuie gândit transportul se referă la mijloacele care îți vor ușura munca. Unul dintre ele este căruciorul, iar vestea bună este că există unele special concepute pentru avion, astfel încât să le poți lua cu tine chiar și pe alt continent. Cel de-al doilea este marsupiul – un sistem de purtare al celui mic cu ajutorul căruia poți avea în permanență mâinile libere.

Cu privire la nevoile constante ale celui mic, este recomandat ca bagajul de mână să conțină cel puțin trei schimburi de haine. Nu poți fi niciodată sigur că hainele vor ajunge la destinație curate și uscate. Scutecele sunt, și ele, lucruri de care nu trebuie să uiți, dar nici de șervețele, dezinfectant sau crema de protecție solară.

În funcție de preferințele alimentare ale bebelușului, dar și de etapa de dezvoltare în care se află, în geanta de călătorie pot să se regăsească fructe, iaurt, piure, legume sau biscuiți, dar și apă.

Poate pare ciudat, dar nu de puține ori mămicile care pleacă în vacanță alături de bebelușii lor au parte de o experiență mai plăcută, întrucât îl știu pe cel mic în siguranță, aproape de ele, dar și pentru că au parte de un program echilibrat, fără excese de niciun fel. Având în vedere posibilitățile nelimitate de a călători cu familia, tu unde ai alege să îți petreci vacanța alături de bebelușul tău?

Mituri legate de alăptare

alaptare

În mare majoritate, mamele își doresc să ofere copiilor tot ceea ce este mai bun și știu că laptele matern este cel mai eficient aliment când vine vorba despre alimentația acestora. De altfel, alăptarea la sân este unul dintre cele mai bune lucruri ce pot fi făcute pentru o dezvoltare armonioasă a copilului. Nimeni nu spune că este simplu să alăptezi. Vei avea nevoie de câteva săptămâni să înveți și în toată această perioadă este posibil să întâmpini dificultăți.

Dacă în trecut tinerele mame nu prea aveau acces la informație, azi lucrurile s-au schimbat
Poate că până mai „ieri” lipsa posibilităților de a te informa corect te putea scuza în situația în care te lăsai ghidată de sfaturile bunicii bazate pe mituri și credințe – bine intenționate, de astfel, dar nefundamentate de știința medicală. Azi, nu vei avea nicio scuză dacă vei lua de bun tot ceea ce ţi se spune. Informația medicală abundă și vei putea face diferența între ceea ce este adevăr și ceea ce este fals în procesul alăptării.

Miturile sunt depășite. Este evident că susțin povești contrazise coerent și concret de numeroase studii medicale. Îți rămâne să înveți să le eviți sau să le elimini din viață copilului tău.

Cele mai uzitate 3 mituri legate de alăptare

Nu am lapte suficient pentru copil

Una dintre cele mai mari temeri ale mamei care alăptează. Te confrunți cu ea? Ia în calcul că alăptând la sân nu poți să știi cât lapte consumă copilul la o masă – doar cu biberonul poți ține cont de măsurători exacte.

În primele zile ce urmează nașterii vei produce într-o cantitate mică doar colostru, o substanță de culoare gălbuie. Colostrul conține grăsimi, proteine și anticorpi, ceea ce înseamnă că sugarul va fi protejat de infecții și că i se va activa sistemul imunitar. În această perioadă sistemul digestiv al copilului începe să lucreze și nu îi sunt necesare cantități mari de alimente. Pe de altă parte, colostrul conține de două ori mai multe calorii decât laptele, de aceea, cantitatea mică secretată va fi suficientă pentru hrănirea copilului în primele zile de viață. Așadar, în primele zile de după naștere, laptele nu va curge în valuri și nu are sens să îți faci probleme că nu ar fi suficient.

Apoi, în primele luni de viață vei merge periodic cu copilul la medicul pediatru și, între altele, acesta îl va cântări în mod regulat. Dezvoltarea normală a copilului îți va contrazice în mod cert temerea.

Refuză să urmezi sfaturile care susțin că ar fi potrivit că pe lângă alăptarea la sân să introduci și formule. Este firesc ca în situațiile în care din alimentația copilului sugar fac parte și formulele, acesta să consume o cantitate mai mică de lapte la sân. Doar că așa, într-adevăr, în timp, vei produce mai puțin lapte.

Laptele meu nu este bun

Înainte de a crede cu tărie că nu ai lapte bun, ia în calcul că există o singură excepție în care compoziția laptelui matern poate să fie diferită de la o mamă la alta: o problemă medicală. Acest lucru este valabil chiar și în cazul mamelor care nu se pot bucura de un regim alimentar echilibrat.

Compoziția laptelui matern variază însă în funcție de stadiul de dezvoltare al copilului. Pe de altă parte, chiar și în timpul unei sesiuni de alăptat se schimbă compoziția laptelui. De exemplu, laptele pe care copilul îl primește la începutul suptului este mai ușor, acesta potolește setea sugarului. Laptele pe care îl primește în următoarele câteva minute este cel care conţine mai multă grăsime și are o valoare nutritivă mare.

Bineînțeles că există mame care nu pot sau își doresc să alăpteze. Dar dacă poți și intenționezi să alăptezi nu trebuie să îți faci griji legate de calitatea laptelui. Este excelentă!

Laptele meu este apos, trebuie să opresc alăptare

Foarte adevărat, laptele matern este uneori apos, doar că acest lucru este normal. După cum s-a menționat anterior, la începutul unei sesiuni de alăptare laptele este mai apos, conţinând mai multă apă şi zahăr şi mai puţină grăsime. De-abia după câteva minute copilul va primi lapte bogat în grăsime.

Ai face o greşeală să compari culoarea laptelui tău cu aceea pe care o are formula, deoarece acestea sunt foarte diferite. Laptele matern are mai clar și mai apos decât formula – acesta este aspectul său natural.

Cum să crești un copil încrezător

Ca părinte, vrei să te asiguri că micuțul tău nu va avea niciun fel de probleme în a-și exprima gândurile, a se afirma și a fi încrezător în propriile forțe. Pe de altă parte, un copil prea încrezător în el, care este supraevaluat de părinți, poate crea probleme. Diferența între a-i spune copilului tău că e cel mai bun, indiferent dacă e sau nu și a-i lăuda punctele forte, este una clară. Un copil prea lăudat va fi extrem de încrezător, chiar și atunci când nu este cazul, el devenind arogant. Un copil care își cunoaște puterile și slăbiciunile, va știi să aleagă situațiile din care va avea de câștigat.

Lasă-l să cadă

E important ca fiecare copil să învețe că eșecurile și căzăturile sunt obstacole pe care trebuie să le depășească singur, nu să îi fie rezolvate de alți oameni (în cazul de față, de părinți). Copilul tău trebuie să știe că nu întotdeauna va fi cineva acolo să îl ridice și să îl facă să zâmbească așa că trebuie să învețe cum să facă asta singur. Ca să faci asta încearcă să nu intervii decât în cazuri absolut necesare.

Nu-i fă complimente false

Oferitul de complimente copiilor poate avea două tăișuri: fie crește cu impresia că e mai bun decât e de fapt, caz în care va fi dezamăgit destul de tare când va afla că nu e așa, fie va ajunge să nu îți mai creadă complimentele, provocându-i opusul a ceea ce vrei să faci, făcându-l deci să îi scadă încrederea în sine.

Citește continuarea pe: BunaDimineata.ro

Cum îți disciplinezi copilul

Disciplinarea copiilor noștri este un lucru esențial pentru ca aceștia să capete abilitățile sociale necesare în viață. Această disciplină însă, se obține în timp și e nevoie de multă atenție din partea părinților. Totuși, disciplina înseamnă pe de o parte corectarea comportamentelor negative și întărirea comportamentelor pozitive. Cum poți face asta și unde intră pedeapsa în această ecuație?

Disciplina în funcție de vârsta copilului

Disciplinarea copilului tău ar trebui să înceapă de la o vârstă fragedă, astfel încât să creezi o bază pe care să îl poți educa. Începând din momentul în care bebelușul devine mobil și activ fizic, trebuie să începi să faci diferența între lucrurile care îl ajută să învețe și să înțeleagă mediul său înconjurător și lucrurile care îi pot dăuna. Astfel, înainte să îl cerți sau să îi spui nu, îndepărtează din câmpul său vizual toate obiectele cu care nu are voie să umble (fie pentru că sunt un pericol pentru el, fie că sunt prețioase pentru tine). Apoi, încearcă să introduci obiecte care să îi stârnească interesul. Totodată, poți începe să introduci indicații verbale care, în timp, îl vor face pe micuțul tău să înțeleagă ce vrei să spui. De exemplu, dacă copilul tău merge spre priza electrică, poți să îi spui pe un ton jucăuș, dar ferm, „ah aah”. Asta îi va distrage atenția, iar semnalul tău va fi înregistrat de copil. În timp, copilul va înțelege de unul singur că priza electrică nu e de atins.

Pe măsură ce copilul crește, ai grijă la metodele de disciplinare pe care le folosești, de la revocarea unor privilegii precum urmăritul programului preferat la televizor, la pedepse active precum curățarea camerei. Asigură-te că metoda pe care o alegi se potrivește personalității copilului tău și că acesta nu va reacționa mai urât, în semn de răzbunare.

Recompensarea comportamentelor pozitive

Așa cum îl pedepsești atunci când face ceva rău, tot așa trebuie să îl recompensezi pentru faptele bune. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să îi dai copilului tău o ciocolată întreagă de fiecare dată când face ceva bine. În funcție de acțiunea făcută de acesta, alege între un „Bravo” sau un „mă bucur că ai făcut…” și o recompensă mai substanțială (dacă este un comportament pozitiv excepțional).

Citește continuare pe: BunaDimineata.ro

4 motive să nu îi dai un nume bebelușului înainte de naștere

Cu siguranță de abia aștepți să afli sexul copilului tău și să începi să îi găsești un nume și hăinuțe drăguțe pentru primele săptămâni de viață. Însă, există famili care nu doresc să afle ce vor avea: băiețel sau fetiță, și așteaptă nu nerăbdare să treacă cele 9 luni și să aibă o … surpriză. Indiferent de categoria în care te afli, noi îți oferim 5 motive pentru care să nu îi cauți un nume bebelușului tău înainte de naștere.

 1. Surpriză. Este…

Nu-i așa că îți plac suprizele? Știm că ești nerăbdătoare să afli sexul bebelușului, dar parcă toată sarcina va fi mult mai intersantă în acest fel. Chiar dacă te gândești deja la nume fără să știi dacă vei avea o fetiță sau un băiețel, îți recomandăm ca în loc să te stresezi cu numele, mai bine profită de această perioadă frumoasă și focusează-te asupra alimentației sănătoase și a propriei persoane. Iar atunci când îți vei ține bebelușul în brațe pentru prima dată îți vei da seama exact ce nume să îi pui.

 1. Personalitatea bebelușului nu se potrivește cu numele ales

Nu poți să știi ce personalitate va avea copilul tău nici măcar în primele luni de viață, darămite în timp ce se află încă în burtica ta. Ce vei face dacă vei observa că micuțul tău are o personalitate aparte, iar numele nici cum nu vrea să se potrivească cu aceasta?

 1. Gândește-te la nume mai mult timp

Bebelușul va purta numele ales de tine și partenerul tău toată viața lui, astfel că acesta trebuie să fie unul ales bine. Niciodată nu te grăbi sau asculta de alte persoane, este o alegere pe care o veți face doar voi. De asemenea, nu te lăsa influențată de familie sau de un unchi care neapărat vrea ca bebelușul tău să îi poarte numele.

 1. Nu te simți ok cu alegerea făcută

Nu o singură mamă regretă numele pe care i l-a pus bebelușului ei. Astfel că, înainte de a înregistra numele în certificatul de naștere, așteaptă câteva zile și vezi dacă într-adevăr acesta este cel pe care vrei ca micuțul tău să îl aibă. Dacă ești nehotărâtă, alege mai multe nume și încearcă să vezi dacă i se potrivesc bebelușului tău. Într-un final, vei vedea că îl vei găsi pe cel potrivit atunci când te aștepți mai puțin.

Ține minte un lucru: chiar dacă te decizi înainte de naștere sau după asupra numelui, așteaptă câteva zile până să te hotărăști cu adevărat. Este mai bine să fii 100% sigură, decât să ai regrete și să trebuiască să îi schimbi numele oficial.

foto

Misiunea unei mame e să aibă un copil fericit

Ştim că fiecare mamă îşi doreşte în primul rând un copil cuminte şi bine crescut. Însă pentru asta în p trebuie să aveţi un copil fericit. Fiindcă un copil fericit e ma ipuţin probabil să fie mereu nemulţumit, răutăcios sau violent. De aceea ar trebui să vă apropiaţi mai mult de copilul vostru, să îi vorbiţi cu dragoste, să staţi cu el din placere, să îl dojeniţi cu calm, să nu îi forţaţi deciziile, să nu îi îngrădiţi libertatea, să nu îl speriaţi cu `poliţia sau bau-bau` şi să faceţi împreună cât mai multe activităţi ce îl vor face un copil fericit. Nu ştiţi care sunt astea? Va dăm noi câteva idei:

1.Cât mai multe jocuri creative

Un copil plictisit e un copil care cere mereu atenţie în moduri mai puţin frumoase. Dacă aveţi un copil rău şi agitat, poate cel mai bun lucru pe care îl puteţi face sunt activităţile creative. Acum găsiţi în magazine foarte multe jocuri ce stimulează imaginaţia, jocuri logice dar şi jocuri de perspicacitate . Dacă nu vă pricepeţi la `inventat jocuri` poate ar fi o idee bună să le cumpăraţi. Astfel copilul va avea activitate şi va sta liniştit mai mult timp (mai ales dacă staţi în compania lui şi vă jucaţi împreună).

2. Multe activităţi creative

Dacă jucatul împreună vă ocupă toată după-masa poate ar fi bine să îi pregătiţi un `atelier de creaţie`. Tot ce are nevoie este un birou (măsuţă) scaun, vopsele, creioane, plastilină, astfel încât să poată colora, desena, picta, modela etc. Ca să simtă că operele lui sunt apreciate puteţi să îi daţi notă la final şi să agăţaţi la `expoziţie` cele mai frumoase lucrări. Astfel chiar dacă nu staţi lângă el non-stop el îşi va da strădania.

3. Activităţile fizice sunt sanatoase şi foarte apreciate

Deja de la 3 ani îl puteţi duce cu bicicleta în parc şi la înot. Apoi pe măsură ce creşte îl puteţi da la diferite activităţi sportive care o să-l facă fericit, cum ar fi: dansuri moderne, dansuri sportive, fotbal, balet, karate, judo, schi etc. Dacă bugetul vă limitează puteţi dansa Zumba împreună urmărind programe de pe YouTube sau puteţi juca jocuri în doi (tenis, volei, etc) în parc.

3. Bancurile ajută!

Un copil fericit e un copil cu simţul umorului dezvoltat. Când părinţii glumesc cu copii lor, le dau acestora de gândit într-un mod creativ. Glumele şi râsul ajută copilul să diminueze stresul şi supărările şi în plus îl vor ajuta pe viitor pentru o viaţă socială de succes. Aşa că nu ezitaţi să fiţi bufonul casei!

4. Vacanţele nu sunt numai pentru cei mari

O schimbare de mediu face în totdeauna bine. Copii trebuie învăţaţi de mici cu schimbările, cu plimbările, cu vacanţele pentru a se putea adapta cât mai uşor la situaţii şi locuri noi. O idee bună ar fi o vacanţă la mare fiindcă nisipul şi marea o să-i facă foarte fericiţi, vor consumă multă energie şi vor sta liniştiţi. Vacanţele la munte sunt mai apreciate iarna când puteţi să îi duceţi la derdeluş. Vacanţele în hoteluri tematice, special create pentru copii o să vă salveze orice city break în familie. După ce au 7 ani puteţi organiza vacanţe la Disneyland şi în Aqua Parc-uri.

5. Aveţi grijă de nevoile primare ale copilului

De cele mai multe ori un copil nu are nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit. Dacă e bine hrănit (cu porţii echilibrate din punct de vedere nutritiv) dacă e odihnit (doarme bine toată noaptea) şi este iubit (petreceţi cel puţin 2 ore exclusiv cu el făcând activităţi, sport, plimbări, jocuri împreună) aveţi cele mai mari şanse să fiţi o mama bună!

foto

Tipuri de cărucioare de copii – Partea II

Căruciorul de copii este necesar pentru transportul și confortul bebelușului. Există numeroase tipuri de cărucioare, astfel că este mai ușor să găsești modelul care să răspundă necesităților tale. În articol precedent am prezentat căruciorul sport, căruciorul 2 în 1, căruciorul 3 în 1 și cărucioarele pentru gemeni și tripleți. Astăzi, vom completa lista cu încă trei tipuri de cărucioare: cele de tip umbrelă, cele de teren și cele clasice.

Cărucioare de tip umbrelă

Aceste cărucioare sunt folosite pentru copiii de peste 1 an. Sunt cele mai ușoare cărucioare, dar care nu oferă foarte mult confort. Nu sunt rezistente la șoc, astfel că sunt preferate pentru plimbări scurte prin oraș sau la cumpărături. Trebuie evitate pe timp de iarnă pentru că roțile se pot înțepeni în zăpadă.

Cărucioare de teren

Dacă vrei să transportați copilul pe majoritatea tipurilor de teren, atunci trebuie să alegeți un cărucior cu 3 roți mari, gonflabile. Nu sunt recomandate bebelușilor sub 6 luni. De multe ori roata din față pivotează pentru o mânuire mai ușoară, dar aceasta poate fi blocată. Acest tip de cărucior este mai greu de transportat, iar roțile trebuie umflate în momentul dezumflării cu o pompă de bicicletă.

Cărucioare clasice

Dacă vreți să îi oferiți bebelușului tot confortul necesar, atunci trebuie să alegeți un cărucior clasic, care este foarte rezistent și ușor de împins. Deși este una dintre cele mai scumpe modele de cărucioare, bebelușul tău va fi foarte bine protejat înăuntru. Printre dezavantaje se numără faptul că nu se pliază, ocupă mult spațiu, trebuie să cumperi landou și scaun pentru transport separat și trebuie schimbat atunci când bebelușul crește mai mare.

foto

Tipuri de cărucioare de copii – Partea I

Alegerea unui cărucior perfect pentru copilul tău este o treabă destul de grea, mai ales că există numeroase modele și tipuri. Pentru a găsi un cărucior care să satisfacă toate cerințele tale, încearcă să cauți din timp și nu lăsa pe ultimul moment, deoarece riști să achiziționezi unul care nu corespunde nevoilor voastre.

Gândește-te la primul cărucior al copilului tău precum la prima lui mașină. Acesta trebuie să îi ofere siguranță și confort, iar ție posibilitatea să o manevrezi ușor. Există numeroase tipuri de cărucioare, pe care ți le vom explica și descrie mai jos.

Tipul Sport

Cărucioarele de tip sport sunt foarte căutate de părinții care doresc o manevrabilitate ușoară și posibilitatea de fi folosite de la naștere până la vârsta de 2-3 ani. Spătarul trebi să fie rabatabil, deoarece bebelușul trebuie să stea întins în primele luni. Acest tip de cărucior are accesoriile de bază precum bară de protecție și suport pentru biberoane.

Căruciorul 2 în 1

 Acest tip de cărucior îmbină căruciorul clasic cu un scaun pentru de copii pentru maşină. Este util în momentul în care trebuie să mutaţi copilul din maşină în cărucior fără să îl deranjaţi. Căruciorul 2 în 1 este recomandat până la vârsta de 2-3 ani, oferind confort şi siguranţă pentru bebeluş.

Căruciorul 3 în 1

Căruciorul 3 în 1 reprezintă sistemul complet pentru care optează majoritatea părinţilor. Are încorporat landou, căruciorul sport şi coş auto. Este foarte uşor de utilizat şi poate fi folosit până când copilul ajunge la 18 kg.

Cărucioare pentru gemeni sau tripleţi

Aceste cărucioare sunt special concepute pentru gemeni sau tripleți. Există 3 tipuri de cărucioare pentru frați: cărucioare mai late în care să încapă ambii copii unul lângă celălalt, cărucioare side-by-side unde sunt două coșuri atașate la un singur cadru și cărucioare tandem unde coșurile sunt unul în fața celuilalt. Depinde de voi care tip îl alegeți, țineți minte numai că cu cele side-by-side veți avea anumite probleme la intrarea pe uși.

În partea a doua, vă vom prezenta cărucioarele de tip umbrelă, cărucioarele clasice și cărucioarele de teren.

foto

Semnificaţia numelui

Câteodată este destul de greu să găseşti un nume potrivit pentru copilul tău. Unii părinţi se gândesc deja la acest aspect încă din momentul în care au aflat că vor avea un bebeluş, iar alţii se hotărăsc pe moment, atunci când ţin pentru prima dată copilul în braţe. Depinde doar de voi ce nume îi veţi da copilului vostru, dacă va purta numele cuiva din familie sau dacă va avea mai multe nume. Nu vă lăsaţi influenţaţi de nimeni, până la urmă este alegerea voastră. Ţineţi cont de urmăroarele aspecte atunci când îi alegeţi numele micuţului vostru:

 • prenumele să se potrivească cu numele de familie
 • să nu formaţi cacofonii între nume şi prenume şi vice versa
 • nu elegeţi nume care pot deveni poante
 • diminutivele şi prescurtările să nu rimeze cu obscenităţi
 • nu alegeţi nume ciudate, greu de pronunţat

Puteţi citi mai pe larg despre acest subiect în articolul Cum să alegi numele copilului tău.

Însă, astăzi, vrem să vă oferim câteva ajutoare pentru alegerea numelui copilului vostru. Există numeroase site-uri care calculează numele potrivit în funcţie de numele de familie şi care explică semnificaţia numelui ales:

 1. Nume-copii.ro
 2. Copilul.ro
 3. Numedecopii.ro
 4. Numecopii.info

Dacă nu vreţi să îi daţi un nume românesc, puteţi încerca site-uri străine:

 1. Babynames.com
 2. Babycenter.com
 3. Uniquebabynames.com

Sperăm că veţi fi mulţumiţi de numele ales. Puteţi să ne lăsaţi în comentarii numele copilului vostru, astfel putem ajuta şi alte mămici.

foto

1 2