Home » Sarcina » Bagajul de concediu al unei gravide

Bagajul de concediu al unei gravide

Vara e anotimpul concediilor, iar pentru o viitoare mămică poate fi ultima șansă de a petrece un concediu alături de viitorul tătic, fără întreruperi. Cel puțin pentru următorii 2-3 ani. Indiferent dacă îți planifici concediul acum sau l-ai planificat înainte să afli că ești gravidă și acum încerci să te adaptezi noii situații, există câteva articole care vor trebui să fie diferite în bagajul tău de vacanță. Iată care sunt acestea:

Pantofi confortabili și ușor de descălțat

Primul lucru pe care trebuie să îl ai la tine e o pereche de pantofi comozi și ușor de încălțat și descălțat. Asta, în special dacă trebuie să treci prin aeroport, pentru că nu vei putea să te apleci așa cum trebuie pentru a-i da jos din picioare. De preferat este să nu aibă părți metalice, ca nici măcar să nu fie nevoie să îi îndepărtezi.

Fișa medicală

Ia cu tine în vacanță fișa medicală care urmărește sarcina ta. Totodată, caută un medic obstetrician în destinația ta de vacanță și păstrează-i informațiile de contact, pentru că e mai bine să fii pregătită de orice, mai ales dacă ești în ultimul trimestru de sarcină. De fapt, indiferent de perioada sarcinii, nu vrei să fii luată prin surprindere de complicații neprevăzute.

Protecție solară

Atunci când pleci în concediu, iei cu tine protecție solară întotdeauna. De data asta, însă, asigură-te că iei mai multă decât înainte. Pielea ta este mult mai sensibilă la razele soarelui și pot apărea pigmentări permanente sau chiar arsuri. În plus, trebuie să te protejezi foarte bine de ultraviolete.

Medicamente

Întreabă-ți doctorul de medicamente pe care le poți lua în perioada sarcinii, pentru a le avea cu tine în vacanță. Alege ceva pentru durere de cap, greață, diaree și arsuri stomacale. Asigură-te că orice medicament iei, e permisă administrarea sa în perioada sarcinii.

Haine potrivite

Nu uita, desigur, nici de hainele de vacanță. Îți sugerăm să optezi pentru rochițe vaporoase și largi (cele maxi sunt extrem de comode), costume de baie pentru gravide, tricouri, pantaloni comozi și lenjerie intimă de bumbac, care să permită pielii să respire și să nu te incomodeze.

Nu în ultimul rând, nu uita să iei cu tine camera foto și alte accesorii, pentru a-ți face amintirile din vacanță și mai plăcute. Totodată, s-ar putea să existe câteva obiecte pe care să trebuiască să le iei cu tine, în funcție de nevoile pe care le ai, astfel că trebuie să îți pregătești o listă și pentru asta. Nu uita să nu încerci să cari tu bagajul, iar dacă trebuie totuși să faci asta, ai grijă să nu împachetezi prea multe.

Sursa foto:  © Svyatoslav Lypynskyy | Dreamstime.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *