Home » Sarcina » Alimente interzise în timpul sarcinii

Alimente interzise în timpul sarcinii

Când rămâi însărcinată trebuie să ai grijă de alimentația ta, astfel încât să îi asiguri bebelușului tău o dezvoltare sănătoasă, iar pentru tine nutrienții și vitaminele necesare pentru a avea o sarcină fără probleme. Există, totuși, alimente care sunt interzise pe toată perioada sarcinii, deoarece pot fi grave pentru tine și pentru făt.

Încearcă să eviți carnea crudă și peștele, inclusiv fructele de mare negătite. Acestea pot fi contaminate cu diferiți paraziți. Dacă carnea nu este prăjită corect poate conține salmonela sau E Coli, iar peștele poate fi contaminat cu mercur și există posibilitatea apariției avortului spontan sau al nașterii premature în urma îmbolnăvirii.

Oul crud este în totalitate interzis în perioada sarcinii. Riscul de îmbolnăvire cu salmonela este extrem de ridicat și pot provoca febră tifoidă și infecții alimentare. Există alimente care au în compoziție ouă crude, dar dacă acestea sunt preparate termic nu trebuei să îți faci griji.

Alcoolul este strict interzis, deoarece poate cauza probleme serioase fătului, mai ales dacă consumi în exces. Acesta poate să interfereze dezvoltarea sănătoasă a bebelușului tău și poate duce la consecințe precum sindromul alcoolismului fetal și tulburări de dezvoltare. Este recomandat să eviți alcoolul și pe perioada alăptării, pentru a nu expune copilul la riscuri serioase.

Chiar dacă ficatul este extrem de bogat în fier, de altfel un mineral extrem de important pentru dezvoltarea bebelușului tău, acesta conține o cantitate foarte mare de vitamina A, iar dacă se face exces poate determina malformații fătului.

Încearcă să eviți să mănânci brânzeturi moi. Acestea pot conține bacterii numite listeria care pot provoca avortul spontan. Brânzeturile precum Brie, Camembert, Roquefort, Feta, Gorgonzola, brânzeturile mexicane și cremele de brânză pot conțien listeria, care are capacitatea de a traversa placenta și poate infecta copilul. Dacă aceste tipuri sunt preparate din lapte pasteurizat atunci pot să le consumi fără nici o problemă.

Unele ceaiuri conțin plante care sunt periculoase pentru sarcină. Ceaiul de ginsen, mușețe sau boabe de ienupăr pot cauza anumite alergii și reacții adverse severe. De asemenea, evită cafeaua pe cât posibil. În cantități mari, cafeau poate duce la avort spontan. Limitează-te la două cești slabe pe zi.

Chiar dacă ți se permit numeroase pofte, încearcă să nu consumi cantități mari de dulcuri și produse tip fast-food. Acestea favorizează acumularea depozitelor de grăsime și creșterea rapidă în greutate. Mâncarea de tip fast-food poate provoca avort spontan, din cauza cantității ridicate de grăsimi din organism.

Exercițiile fizice ușoare și o dietă echilibrată sunt benefice atât pentru sănătatea ta, cât și a bebelușului tău. Consumă cu moderație alimentele menționate mai sus, astfel încât să ai parte de o sarcină ușoară și să îi asiguri bebelușului tău o dezvoltare cât mai sănătoasă. Întrebă medicul tău ginecolog despre alimentația corectă, el este în măsură să îțși dea sfaturi potrivite în funcție de evoluția sarcinii.

foto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *